Nytt tørkerom! :)

September 2, 2016

Nå er tiden inne for høsting av honning, tidlig neste uke skal vi til pers ned i kubene for å høste årets Mindehonning.

 

Gjett om vi gleder oss, endelig!

Etter en lang sesong med stell og tilsyn av biene, får vi da endelig behandle selve råvaren, nemlig honningen.

 

Først og fremst må honningen tørkes, den tørkes da i selve trerammene som biene selv bruker til lagring. Hvor lang tid den skal tørke er avhengig av temperatur, luftsirkulasjon og luftfuktighet i rommet den er plassert i. Honning har også den egenskapen (ulempe) at den tar veldig lett til seg lukt,smak og fuktighet fra omgivelsene, så her gjelder det å ha et så nøytralt rom som mulig.

 

Og i grevens tid har vi på Minde Gård akkurat blitt ferdig med det splitter nye tørkerommet vårt!


Først ut til å teste ut både rom og tørkerampe er honningen ifra Hermunds bier.

 

 

Vi gleder oss til høsting og bruk av flott tilrettelagt tørkerom!

 

 

 

 

Please reload

© 2016 By Hege Roksvåg Gordon